Zariaďujete izbu pre študenta? Týmto určite zabodujete!

V živote každého dieťaťa nastane moment, keď začína dospievať, objavovať sám seba, čo sa mu páči a čo nie. V tomto období je naozaj náročné zaujať ho a pripraviť mu novú študentskú izbu, ktorá bude spĺňať všetky praktické a osobnostné požiadavky. Chcete mať doma spokojného teenagera? Postupujte podľa našich rád a zariaďte mu modernú izbu pre študenta.

Študentská izba plní hneď niekoľko funkcií. Okrem spálne je aj študovňa, posilňovňa, skládka…

Výberom kvalitného nábytku a vhodných doplnkov môžete vytvoriť z nudnej izby miesto, kde sa vaša ratolesť bude cítiť príjemne, bude sa tu rada učiť aj odpočívať.

Ako premeniť pracovné miesto v študentskej izbe na kreatívny priestor?

Vynikajúcou pomôckou či doplnkom, ktorý spestrí izbu a zároveň je vysoko funkčný, je tabuľová stena. Na výber je v niekoľkých farebných prevedeniach. O zábavu nebude núdza – môže sa na ňu kresliť, písať poznámky, zaznamenávať dôležité úlohy.

Je do študentskej izby potrebná rozkladacia sedačka s úložným priestorom?

Určite sa vám už stalo, že vaše dieťa prišlo domov a oznámilo, že cez víkend príde prespať spolužiak/čka. Okrem nečakanej situácie musíte riešiť, kam návštevu uložíte. Na gauč? Ok, ale aký? Ideálne je už pri zariaďovaní študentskej izby myslieť aj na takéto prípady. Skvelou voľbou sú pohovky, ktoré sú praktické a pohodlné a vybrané z nich ponúkajú spanie pre dve osoby.

Ako správne vybrať pracovný stôl pre deti?

Trávi vaše dieťa veľa času pri písaní úloh? Bolo by potrebné myslieť na ďalší dôležitý prvok študentskej izby – pracovný stôl. Mal by byť dostatočne veľký a ideálne taký, pri ktorom sa dá nastaviť výška a sklon na správne držanie tela. V dnešnej online dobe, keď mladí radšej trávia čas za počítačom ako vonku, je voľba pracovného stola nesmierne dôležitá. My vám ponúkame hneď niekoľko praktických a nastaviteľných pracovných stolov, ktoré vám poslúžia počas celého študentského života. A určite aj potom.

Ako si správne vybrať posteľ?

Spánok je pre mladý organizmus nevyhnutný. Po dobrom odpočinku sa úlohy nadchádzajúceho dňa budú plniť jednoduchšie. Aby sa mladým dobre spalo, je dôležité vybrať si kvalitnú posteľ s nemenej kvalitným matracom. A my pre vás máme aj jeden tip! Extrémne pohodlná posteľ LUNA MAXI BOX dokáže zabezpečiť komfortné spanie, o akom doteraz vaše deti iba snívali. Veľkou výhodou je, že má dostatok úložného priestoru, čo určite oceníte pri odkladaní všetkých študentských materiálov, sezónneho oblečenia a nahromadených pokladov. Vďaka svojmu dizajnu sa hodí aj do menších izieb.

Čo sa týka doplnkov a farieb, ideálne je, aby ste brali ohľad na pripomienky a požiadavky svojho dieťaťa. Už je vo veku, keď si vie povedať, čo sa mu páči a čo nie. Ušetríte si tým čas aj peniaze a s výsledkom bude spokojný aj študent, ktorý sa bude vo svojej novej izbe cítiť príjemne.