Vlastnosti, ktoré považujete za chyby, ale nie sú nimi

Veľakrát sa nám stáva, že sa zákazníci obrátia na predajcov či výrobcov s problémom, ktorý je však prirodzenou vlastnosťou materiálu. 

BAVLNA

Ak si vyberiete poťahovú látku s vysokým obsahom bavlny, očakávajte, že bavlna nie je prirodzene pružná a po čase sa jej vlastnosti menia. Poťahy s vysokým podielom bavlneného vlákna sú príjemné na telo, preto sú veľmi obľúbené u našich zákazníkov. Pravidelným používaním sedačky či kresla, materiál tzv. “pracuje”, môže sa natiahnuť alebo mierne zvlniť. Je to bežný jav, ktorý nie je vadou textílie.

ŽMOLKY

Materiál, ktorý je z vlny alebo s vysokým podielom vlny používaním vytvára žmolky. Je to prirodzená vlastnosť, a nie chyba. Aby ste docielili znovu pekný vzhľad, odporúčame vám použiť odžmolkovač.

ZVLNENÁ LÁTKA NA SEDAČKE

Každému vyhovuje niečo iné. Tí z vás, ktorí uprednostňujete mäkšie sedenie,  vás môže pri kúpe zaraziť zvlnený poťah na sedáku. Nenechajte sa odradiť!

Poťah na mäkkej sedačke sa šije s vôľou, látka je mierne zvlnená od začiatku a môžete to vidieť aj u nás na predajni. Ak by látka bola natiahnutá, tak by pri používaní došlo k natrhnutiu, alebo inému poškodeniu textílie.

A naopak. Na tvrdom sede je “správny” poťah našponovaný.

POZOR! Ak očakávate kombináciu vypnutého poťahu na mäkkej sedačke, tak ju nedostanete! Táto kombinácia neexistuje.

RUČNÁ PRÁCA NIE JE STROJOVÁ

Niektoré naše sedačky, pohovky, taburetky či kreslá sú vyrobené aj pomocou ručnej práce. Precíznosť a jedinečnosť krajčírskej práce oceníte napr. pri ozdobných švoch, riasení či iných detailoch. To robí produkt výnimočným a originálnym.

V prípade “hand made” však nemôžete čakať dokonalosť v podobe na mm presných stehov, na mm presného riasenia látky. Poctivá ručná práca sa nikdy nevyrovná strojovej výrobe s technickou dokonalosťou. Ale je vykonávaná s láskou a citom ku každému produktu.

 

NEDOKONALOSŤ PRÍRODNÝCH MATERIÁLOV

V našej ponuke nájdete produkty, kde sú použité aj prírodné materiály – prírodná koža, bavlnená látka, drevo. Pokiaľ nie sú výrazne a veľakrát upravované, tak ani tu sa nemôžeme spoľahnúť na rovnaký vzhľad každého kúsku s rovnakou špecifikáciou. Drevo má svoju jedinečnú štruktúru, na koži môžeme vidieť žilky, ryhy, záhyby, nerovnomerné sfarbenie.

Materiály získané z prírody živočíšneho alebo rastlinného pôvodu majú svoje prirodzené vlastnosti (od prírody získané vlastnosti). Prijmite ich také, aké sú a nehľadajte chyby v použitom materiáli.

ROZDIELNA MÄKKOSŤ SEDÁKOV

Občas sa nám stáva, že príde zákazník, ktorý je nespokojný, lebo sme mu doviezli nepohodlnú sedačku.

Pri kvalitných výrobkoch, ktoré vám ponúkame, nie je 100%ná  pravdepodobnosť, že tvrdosť čalúnenia bude úplne rovnaká produktu, ktorý nakoniec budete mať doma. Na predajni máme vzorkové modely, ktoré si skúšajú rôzni zákazníci. Po dlhšom čase sa sedením, ležaním a testovaním produktu dochádza ku zmene tvrdosti sedenia.

Dobrá správa! Pri kvalitných produktoch, ktoré vám ponúkame však nie je výrazný rozdiel. Ale bežná odchýlka áno.

NESPRÁVNA STAROSTLIVOSŤ

Aby vám sedacia súprava dlho slúžila, odporúčame vám, aby ste používali prostriedky a metódy čistenia určené na daný typ poťahu. Stalo sa nám, že zákazník naolejoval krásnu sedačku prípravkom na traktor, čím jej povrch poškodil. Aj nevhodné spôsoby čistenia môžu znehodnotiť vaše obľúbené čalúnené kreslo. Tepovanie príliš horúcou parou nemusí byť vždy najlepší spôsob vyčistenia každého  materiálu.
V prípade výrobkov z kvalitnej kože sa môže stať, že zákazníci v snahe ušetriť peniaze, kúpia si v drogérii produkty na ošetrovanie kože. Nemusí to byť vždy šťastné riešenie a po čase sa povrch začne olupovať. Dokonca sme sa stretli, že škvrny čistíte jarou. Tým materiál vysušíte a časom zmení štruktúru.

Aby ste predišli nepríjemným výsledkom, poraďte sa s našimi odborne vyškolenými predajcami o najlepšej starostlivosť pre váš konkrétny produkt.

Zavolajte: 0911 586 655        Napíšte: [email protected]

Máme veľa skúseností, a preto sa na váš tešíme ?

OTVÁRACIE HODINY
počas veľkonočných sviatkov


Vážení zákazníci,
v termíne 29.3. – 1.4. 2024 počas sviatkov budeme mať ZATVORENÉ.

Tešíme sa na vás opäť 2.4. 2024.

Objednávky cez e-shop budeme spracovávať po sviatkoch.

Želáme vám krásnu Veľkú noc.