S alebo bez?

Prerobiť si byt s bytovým architektom alebo bez neho. Zveríte svoj byt profesionálovi alebo venujete rekonštrukcii vlastný čas a námahu?

Existuje hra, pri ktorej deti sedia v kruhu a podávajú si vidličku. Moderátor po každom podaní povie slová „s“ alebo „bez“ a ostatní hádajú, o čo ide. Až po niekoľkých kolách deti zistia, že to znamená „s úsmevom“ alebo „bez úsmevu“, podľa toho, či sa na svojho spoluhráča pri odovzdaní vidličky mimovoľne usmiali alebo nie.

Premýšľanie o tom, či prerobiť byt S bytovým architektom alebo BEZ neho, je veľmi podobné tejto hre.  Tiež trvá určitú dobu kým zistíte odpoveď a rozhodnete sa.

S profesionálom

S architektom je to oveľa jednoduchšie. Vyslovíte svoje predstavy a profesionál ich za vás zrealizuje a dotiahne do detailov.

Ale väčšinou si budete musieť poriadne „plesnúť po vrecku“.

Ak si zvolíte cestu bez architekta, stojí vás to zas veľa času aj námahy. Ale má to mnohé lákadlá. Rozmiestňovať a vyberať nábytok, rozhodovať o farbách, štýle a konkrétnom dizajne vie spôsobiť, najmä  ženám, veľké potešenie.  Usmievať sa však začnete až v bode, keď je všetko hotové. Pohorieť môžete už na začiatku.

Predveďme si to na konkrétnom príklade. Idete prerábať kuchyňu. Máte jeden veľký prázdny priestor s bielymi stenami. Už v úvode potrebujete vedieť, čo a kde rozmiestnime, napríklad kvôli prívodu elektriny a vody. Takže, keď ste sa pôvodne rozhodli dať umývačku do ľavého rohu a neskôr si to rozmyslíte, tak už môže byť neskoro. A že vám teraz kvôli tomu nepasujú rozmery vysnenej kuchynskej linky s barovým pultom? No… čo už.

Bez začiatočníckych chýb

Samozrejme, všetko je možné napraviť, stojí to však peniaze, čas aj energiu. Vďaka takýmto začiatočníckym chybám sa tak vie „prerábka“ pekne predĺžiť.

V nábytku ALBERO pracujú až štyria bytový architekti, tak v kuchynskom štúdiu, ako aj v oddelení bytového nábytku, ktorí vám vytvoria návrh podľa najnovších trendov. Takto môžu mať ľudia zadarmo profesionálny návrh po ruke už na začiatku svojho plánovania.

Ďalší spôsob ako ušetriť a zariadiť si bez amatérskych prešľapov byt podľa vlastných predstáv je aj 3D návrh kuchyne. Vďaka nemu jednoducho zistíte aj to, čo kde a ako umiestniť a to navyše bezplatne.

Usmievať sa tak môžete už pri plánovaní. S architektom ale BEZ zbytočných výdavkov

Máte záujem o bezplatný 3D návrh kuchyne? Viac informácií nájdete tu.

Ak by ste si radi nechali poradiť od bytového architekta, viac informácií nájdete tu.