Možnosti umiestnenia kuchynskej linky

Kuchyňa je miesto, kde trávime spolu s rodinou najviac času. Je svedkom všetkých rodinných udalostí i bežných dní počas raňajok, spoločných večerí alebo kávy so susedmi. Aj preto je dôležité, aby jej rozloženie zodpovedalo našim potrebám. Základom je vybrať si správny tvar a následne materiál, z ktorého bude kuchyňa vyhotovená.

Kuchyňa s ostrovčekom

Tento spôsob rozloženia kuchynskej linky je vhodný najmä do bytov či domov s veľkou obytnou plochou. Tu dokáže dobre vyniknúť a poskytuje dostatočný priestor na chodenie, varenie pre celú rodinu, ako aj množstvo úložného priestoru. Rôzne efektívne prevedenia priamo pre vás ponúka Albero. Potrebám súčasnej modernej domácnosti zodpovedá napríklad prevedenie Living alebo Alpha Lack. Ak však máte v kuchyni k dispozícii len málo metrov štvorcových, na takéto „robustné“ prevedenie rovno zabudnite. Vhodná je skôr do domova, v ktorom je kuchyňa prepojená s obývačkou.

Kuchyňa v tvare L

Tento typ kuchyne je vhodný aj do menších miestností, kde dokáže ponúknuť efektívny pracovný aj úložný priestor a zároveň nezaberá metre štvorcové na chodenie. Vďaka rafinovanému tvaru tak miestnosť pôsobí opticky väčšie a ponúka dostatočný priestor na pohyb alebo umiestnenie jedálenského stola. Čisté línie kuchynskej linky možno v modernej domácnosti situovať v prípade nedostatku miesta aj do tvaru písmena I, pričom bude stále pôsobiť ucelene a príjemne.

Kuchyňa v tvare U

Kuchyňa v tvare písmena U je vhodným riešením najmä do väčších priestorov, ktoré však neposkytujú možnosť umiestnenia ostrovčeka. Navyše, kuchynská linka v tomto tvare, podobne ako v tvare L, najviac ušetrí zbytočné behanie po kuchyni, pretože všetky potrebné veci na varenie máte poruke. Spojenie príjemného dizajnu a kvality ponúka napríklad prevedenie Nolte.