Kuchyňo-obývačka. Ako nevariť v obývačke a nepozerať telku na kuchynskej linke

Nové byty už pomaly ani inak rozvrhnuté nenájdete. Zatiaľ čo, v minulosti delila kuchyňu a obývačku chodba, či prinajhoršom dvere, dnes sú najčastejšie spojené v jednej miestnosti. Je to praktické a šetrí to priestor, tak prečo nie?

Bohužiaľ, s týmto trendom prichádza aj rozhodnutie ako obe izby aspoň vizuálne oddeliť. Poľahky sa totiž môže stať, že sa “zlejú” a vaša kuchynská linka plynule prechádza k stolíku s televízorom a ani sa nenazdáte a varíte priamo v obývačke. Rozdelenie bytu na pracovnú a relaxačnú časť má totiž svoj dôvod. Je to úplne jednoduché. V jednej oddychujete, trávite spoločný čas s rodinou, či návštevou, v druhej môžete skryť pracovný neporiadok a špinavý riad.

Čím teda môžeme tieto dva sveta oddeliť, aby bola harmónia bytu vyrovnaná?

Na vysokej nohe

Vyvýšený pultík napadne asi každého ako prvý. Jeho najväčšou výhodou je práve jasné oddelenie línie oboch miestností. Okrem toho má aj praktické využitie. V jeho útrobách môžete zriadiť odkladací priestor. Ak dvierka otočíte do kuchyne, je súčasťou linky a napratať ho môžete hrncami aj taniermi. Ak ho chcete prepojiť s obývačkou, môže poslúžiť napríklad ako nízka knižnica. Nezabúdajte však ani na štýl. Ak chcete naozaj ušetriť priestor a pritom dodať bytu šmrnc, skúste ho doplniť barovými stoličkami. Návštevu u vás tak naozaj pohostíte na vysokej nohe.

Kúsky, ktoré potrebujete tak-či-tak

Ďalšou možnosťou ako nenápadne oddeliť obývačku od kuchyne je kúpa rohovej sedačky. Zdá sa vám to príliš jednoduché? Veď aj je 🙂 Tým, že je zakončená v pravom uhle, tak ňou môžete vytvoriť líniu, akú potrebujete. Napríklad aj úzku chodbičku medzi oboma miestnosťami. Samozrejme, ide najmä o pocitovú záležitosť. Správne rozloženie nábytku totiž v tých prípadoch urobí najviac. Kupovať zbytočne kúsky, ktoré nepotrebujete len pre “pocit” sa však neoplatí. Sedačku budete potrebovať tak-či-tak, takže stačí vybrať jednu podľa vášho gusta.

Aj knihy môžu pomôcť

Z rovnakého súdka ako rohová sedačka je aj nízka knižnica. Ak ste doteraz premýšľali, kam by ste ju v byte uložili, máme pre vás nápad. Dajte ju do priestoru! Okrem toho, že takéto usporiadanie vyzerá štýlovo, rozbije priestor veľkej miestnosti na dve menšie. A to je v prípade kuchyňo-obývačky úplne ideálne. Dajte si však pozor, aby bola knižnica otvorená z oboch strán. Pozerať sa v kuchyni na druhú stranu nábytkovej steny nie je nič moc. Ale na knihy sa minimálne pozerá každý rád :).

OTVÁRACIE HODINY
počas veľkonočných sviatkov


Vážení zákazníci,
v termíne 29.3. – 1.4. 2024 počas sviatkov budeme mať ZATVORENÉ.

Tešíme sa na vás opäť 2.4. 2024.

Objednávky cez e-shop budeme spracovávať po sviatkoch.

Želáme vám krásnu Veľkú noc.