Kožená alebo látková sedačka?

Chcete si zaobstarať novú sedačku, ale neviete sa rozhodnúť, či si vybrať koženú alebo látkovú? Pozrieme sa na výhody a nevýhody oboch variantov, ktoré vám môžu uľahčiť rozhodovanie pri nákupe.

Koľko stojí sedačka?

Prvou vecou, ktorú je potrebné si ujasniť pred nákupom sedačky, je suma, ktorú chceme investovať. Dôležité je rozhodnúť sa na základe rodinného rozpočtu a následne sa ho držať. Vždy platí, že investícia do nákupu koženej sedačky je vyššia. O kožu sa treba starať pomocou ošetrujúcich krémov, aby nepraskla, kým látkové prevedenie stačí pravidelne tepovať. Aj v tom je mierne ekonomický rozdiel.

Životnosť sedačiek

Cene zodpovedá aj životnosť sedačky. Kým kožená môže rodine slúžiť celé desaťročia, životnosť látkového poťahu je značne kratšia a poťah sa môže vyšúchať už v priebehu pár rokov. V prípade, že máte deti alebo zvieracích maznáčikov, rozhodne je vhodnejšia voľba látkovej sedačky. Deti totiž môžu kožu ľahko poškodiť rôznymi hračkami a predmetmi rovnako ako domáci miláčikovia svojimi pazúrmi. V prípade, že ste alergik, je však kožená sedačka tým pravým orechovým. Látka a čalúnenie bývajú perfektným domovom pre rôzne roztoče a prach, ktorý alergikom neprospieva.

Kožená či látková sedačka?

Koža v zime chladí a v lete sa ľahko rozpáli, preto treba dávať pozor na jej umiestnenie a držať ju mimo slnečného svetla. Látka je však príjemná v každom ročnom období. Kožené sedačky majú väčšinou nadčasový dizajn. Látkové oveľa viac podliehajú módnym trendom a je možné si vyberať zo širokej škály rôznych materiálov, farieb a vzorov v najnovšom štýle za pomerne nízku cenu. V každom prípade vhodnou možnosťou je napríklad sedacia súprava Musterring, ktorú nájdete v dome nábytku Albero.