Jesenné farby v byte

Kto by nemal rád obdobie, keď sa počas jesene listy stromov začnú sfarbovať do žltej, oranžovej, červenej alebo hnedej? Potešte svoj zrak touto symfóniou farieb nielen počas prechádzky v parku, ale aj doma vo svojej obývačke počas celého roka.

Vedeli ste, že napríklad žltá farba so sebou prináša príjemné pocity ako optimizmus,  priateľskosť, či kreativitu? Oranžová zasa vyvoláva dojem bezpečia, pohodlia a tepla. Červená je farbou odvahy, vzrušenia, púta pozornosť a zvyšuje túžbu.  A najlepšie na koniec – hnedá vytvára pocit bezpečia a domova.

Farby v interiéri

Vďaka vyššie spomínaným pozitívnym účinkom na človeka je tieto farby viac ako vhodné zakomponovať do interiéru svojho domova, pričom nemusí ísť len o doplnky. Práve naopak – ideálnym riešením je farby využiť priamo pomocou rôznych variantov nábytku, tak aby izba pôsobila šmrncovne, ale zároveň elegantne a celistvo. Ako na to?

Stredobodom obývačky je sedačka, ktorá nemusí byť vždy len v neutrálnej farbe. Môžete ju použiť ako výrazný kúsok a ostatný nábytok a dekorácie k nej doladiť.

Sedačka s polohovateľnými opierkami hlavy

Čo tak skúsiť odviazať sa a namiesto decentnej a nevýraznej farby skúsiť výraznú tmavú červenú, ktorá izbe vdýchne celkom nový rozmer? Napríklad sedačka Solaris L s polohovateľnými opierkami hlavy a hlbokým sedom, ktorú nájdete v dome nábytku Albero. Nábytok pôsobí elegantne a navyše je veľmi pohodlná. Na tmavej farbe navyše nevidno drobné nedokonalosti a fľaky, ktoré môžu pri používaní vzniknúť pri jedení alebo pití. Čalúnenie sa dnes dá už bez problémov vyčistiť a sedačka bude opäť ako nová. Ak však červenej neholdujete a máte radi odvážne kúsky, jedinečným nábytkom je aj sedačka MR 2490 v žltej farbe, ktorá sa nepochybne stane obľúbeným miestom na oddych počas sychravých dní a vďaka svojmu rafinovanému prevedeniu ich rozžiari. Ponúka mäkké sedenie a prevedenie si možno vybrať čalúnené alebo v koži.

Klasika s výraznými doplnkami a možnosťou výberu tuhosti sedenia

Ak však predsa len táto odviazaná farba nie je nič pre vás, skúsiť môžete aj model Amica, ktorá ponúka decentné šedé prevedenie s úložným priestorom a staviť môžete na doplnky v jesenných farbách. Odporúča sa použiť odtiene jednej alebo dvoch farieb. Báť sa však nemusíte ani kombinácie červenej a žltej alebo hnedej a žltej, ktoré ak vás omrzia – môžete jednoducho a bez problémov vymeniť.