Interiér v štýle glamour

Tento štýl je obľúbený predovšetkým v „celebritných kruhoch“. Svetlo sveta uzrel v 20. rokoch minulého storočia. Je plný lesku, extravagancie a noblesy. Ak ste mu podľahli aj vy, prezradíme vám, ako si kúsok z neho priniesť aj medzi vlastné štyri steny.

Ako vyzerá bývanie v štýle glamour?

Začneme pekne poporiadku. Ak sa chystáte zariadiť si interiér v tomto štýle, najprv by ste si mali ujasniť, o čo presne ide. Slovo glamour môžeme preložiť ako kúzlo, príťažlivosť či pôvab. A presne takýto aj je! Ideálne sú naň miestnosti s vysokými stropmi, ale, samozrejme, nie je to podmienka. Ak teda máte vhodné priestory, vybrať si nábytok a doplnky nie je už vôbec zložité.

Usaďte sa s gráciou

Luxusné sedačky doplnené zamatovými vankúšikmi a dizajnové kreslá sú srdcom každej glamour obývačky. Ak hovoríme o glamour, určite si predstavíte známe americké fancy filmy, v ktorých sa zaskvela sedačka v kráľovskej modrej, vínovo červenej, tmavozelenej či podmanivo fialovej farbe. Vôbec sa nemusíte obávať, že niečo také zoženiete len v Amerike, u nás v Albere ponúkame rovnako očarujúce nábytkové kúsky. Už na prvý pohľad vás okúzli vkusná sedačka, ktorá je do tohto štýlu ako stvorená. Ak k nej ešte doladíte šikovné kreslo, o vašom vycibrenom vkuse bude básniť nejedna suseda.

V každom prípade by ste mali byť fanúšikmi lesku, žiarivých farieb, saténu a kožušín, pretože tu majú tieto prvky zelenú. Postele s vysokým čelom, vkusné koberce s vysokým vlasom a dlhé zamatové závesy si nájdu svoje miesto práve v glamour spálni. Tento štýl otvára dvere nábytku v štýle baroka či rokoka.

A viete, čo ešte potrebujete, aby bol váš domáci glamour dotiahnutý do posledného detailu? Predsa kozub! Vôbec to nemusí byť ten ozajstný, úplne postačí aj imitácia. Pridáte veľké biele sviečky a oáza dokonalej pohody je na svete.

A čo glamour doplnky?

Okázalé krištáľové lustre sú v tomto prípade ozdobou a dokonale podčiarkujú honosný interiérový štýl. Luxusné svietniky z „doby minulej“, nadrozmerné obrazy či krištáľové vázy si tu tiež nájdu svoje miesto. Lustre však nemusíte umiestniť iba v obývačke, sú zaujímavým doplnkom aj v kuchyni či noblesnej predsieni. Jednoducho a stručne povedané: všetko, čo sa leskne či trbliece, je v glamour vítané. Teda, nie úplne všetko, diskoguľu si tam určite nedávajte!

Glamour štýl môže byť luxusný, ale aj striedmejší. Z akého konca to vezmete, je už len na vás. Dajte si však pozor pri výbere, pretože pri tomto interiérovom dizajne ľahko skĺznete do gýčovosti. Ak je to pre vás ťažký oriešok, príďte si po radu k nám.