Inšpirácie pre váš balkón

Ak sa chystáte krátiť si dlhé letné chvíle na balkóne, mali by ste si ho zariadiť pohodlne a štýlovo, aby ste sa na ňom cítili príjemne. Premena balkóna na letnú oázu pokoja nemusí byť vôbec náročná, stačí zopár detailov a o komfort pod holým nebom máte postarané.

Letné útočisko

Balkón je miesto, kde počas letných mesiacov nielen sušíme bielizeň, ale s príchodom prvých teplých slnečných lúčov sa na ňom objavia aj stoličky a stôl, na ktorých si vychutnávame nedeľnú kávičku či chutný koláčik. Čo tak zariadiť si tento kútik podľa vlastných predstáv a podľahnúť čaru vonkajšieho posedenia? Netreba veľa, stačí si len zaobstarať vhodný nábytok, s ktorým sa tu budete cítiť ako v obývačke.

Balkón, ktorý vám sadne

Sedačka na balkóne? Žiaden problém. Ak sa chystáte venovať „balkónovým posedeniam“ počas leta častejšie, dbajte na to, aby ste si vybrali takú sedačku, na ktorej sa budete cítiť pohodlne. Nezáleží na veľkosti priestoru, pretože s moderným nábytkom od Albero je možné zariadiť každý balkón či terasu.

V prípade, že máte balkón naozaj maličký a dizajnové kreslo či moderná sedačka tam nevojdú, útulné súkromné miestečko si môžete vytvoriť aj pomocou koberca, vankúšov či podsedákov. Netreba zabudnúť ani na hrejivé prikrývky, ktoré sa vám určite zídu počas chladnejších večerov.

Súkromné útočisko

Ak si strážite svoje súkromie a radi trávite čas na balkóne s dobrou knihou či kávou v pokoji a bez zbytočných pohľadov z ulice, aj na to máme riešenie. Na ochranu nielen pred zvedavými susedmi, ale aj pred silným vetrom si môžete vybrať napríklad paraván, baldachýn, ratan či živý „kvetinový plot“. Z rastlín môžete zvoliť napríklad palmy, s ktorými sa na balkóne budete cítiť ako pri mori.

„Raňajkáreň“

Ak sú pre vás všetky spomínané tipy zbytočné, pretože namiesto knihy si na balkóne vychutnáte radšej dobré jedlo, poradiť vieme aj v tomto prípade.

Jedálenský stôl a jedálenské stoličky si nájdu svoje miesto na vašom balkóne rovnako ako dizajnová sedačka. Aj keď je pravda, že nejde o žiadnu módnu novinku a kuchynské stoličky či kuchynský stôl vidno na každom druhom balkóne, podstata tkvie v ich umiestnení a detailoch, ktorými priestor oživíte. Ak sa počas raňajok či večere chcete cítiť naozaj príjemne, venujte ich uloženiu trochu viac času a nezabudnite na drobnosti, ktoré dotvárajú celkovú atmosféru. Kytica lúčnych kvetov vo váze na jedálenskom stole alebo kvetinová či ratanová zástena na zábradlí nemôžu nikdy nič pokaziť.

Vyberať nábytok na balkón nie je žiadna veda a uvidíte, že nakoniec to určite bude stáť zato.