Čo sme sa naučili počas Vianoc

Vianoce majú byť sviatkom pokoja. Túto frázu však len ťažko vysvetlíte tým, ktorí k sebe na Štedrý večer pozývajú rodinu zo široka-ďaleka. Dnes už možno sami tušíte, čo by vám ušetrilo niekoľko rušných chvíľ. Ale skúsme si to zrekapitulovať.

To, čo spočiatku považujete za skvelý nápad sa totiž už počas príprav začne nápadne podobať na scény z filmu Sám doma. V predvianočnom zhone ale čas ani financie na efektívne riešenia neostal.

Dnes už možno sami tušíte, čo by vám ušetrilo niekoľko rušných chvíľ. Ale skúsme si to zrekapitulovať.

1. “Ale, keď si už pripijeme…”

Ako ubytovať brata so ženou žijúcich mimo Slovenska, keď ich nechcete uprostred noci vyhodiť na ulicu? A čo so svokrovcami, ktorí by si na Štedrý deň s vami radi pripili a auto nechali doma, ale taxík v noci nezoženú? Toľko otázok a toľko zbytočných stresov.

Nemusíte bývať priamo v paláci, aby ste ulahodili každému. Postaviť stan na chodbe ste sa neodvážili. A stráviť noc s ďalšími dvoma ľuďmi v manželskej posteli možno nebol najlepší nápad. Oveľa jednoduchšie je zaobstarať si rozťahovací gauč. V ponuke Nábytku Albero nájdete hneď niekoľko štýlových kúskov, ktoré sú ako ušité pre takúto príležitosť.

2. “Dobrú chuť a potlačte sa”

Jedálenský stôl. Večný problém, keď sa z dvoj-trojčlennej rodiny stane párkrát do roka osemčlenná. Mimo Vianoc vám totiž menší stôl na nedeľný obed a spoločné raňajky úplne stačil. Ale čo ste spravili teraz?

Mohli ste spojiť stôl v kuchyni s pracovným stolíkom, prehodiť na to jeden veľký obrus a tváriť sa, že je všetko v poriadku, keď sa tým chudákom, ktorých ste posadili po okrajoch vylieva pre odlišnú výšku stolov kapustnica z taniera. Ale nie sú to zbytočné povinnosti navyše? Nebolo by jednoduchšie kúpiť moderný rozkladací jedálenský stôl ako napríklad tento?

Áno, vravíte si, jedny Vianoce sú za nami a ostali z nich príjemné spomienky. A možno sa vám spoločne strávené sviatky zapáčili natoľko, že ich plánujete zopakovať. Preto nezabudnite na starú múdrosť: ako na Nový rok tak po celý rok. A s kvalitným nábytkom ešte oveľa oveľa dlhšie 🙂