Ako zatočiť s nespavosťou?

Dlhé noci bez spánku, teda konkrétne bez toho kvalitného, sú nočnou morou nielen pre pracujúcich, ale pre ktoréhokoľvek človeka. Aké sú príčiny nespavosti? A čo by vám mohlo uľahčiť večerné zaspávanie?

Jednoducho a stručne

Vyzváňajúci mobil, blikajúci tablet, notebook a rôzne ďalšie výdobytky modernej doby nemajú v spálni čo hľadať. Vybavovanie e-mailov a chatovanie s priateľmi pred spánkom je bežnou rutinou takmer každého z nás, ale práve naopak, tieto aktivity by mali byť večer tabu. Ak potrebujete mať mobil v spálni na ranné budenie, skúste ho umiestniť mimo vášho dosahu, aby vás nelákal a nemali ste potrebu brať ho zbytočne do rúk. Prípadne ho vymeňte za klasický budík, ktorý nikdy nesklame, a máte to vybavené.

Ak už stará posteľ nestačí…

Dôležitosť spánku sa často preceňuje, no fakt je, že jeho nedostatok sa môže veľmi rýchlo odzrkadliť na vašom zdraví. Aj preto možno prišiel čas, aby ste starú posteľ vymenili za novú a kvalitnejšiu. Pretože investovať do kvalitnej postele a matraca sa vždy oplatí. Dnes máme na výber takmer nekonečné možnosti. Vybrať sa dá z množstva postelí, či už čalúnených, drevených alebo aj zo špeciálneho druhu, akým je springbox. Albero nábytok ponúka niekoľko možných variantov, z ktorých si môžete zvoliť posteľ presne podľa svojich predstáv.

Čalúnená posteľ splní očakávania aj náročnejších zákazníkov a jej pridanou hodnotou je jednoduchá údržba, kvalita materiálov, ale aj praktické úložné priestory. Drevená posteľ je zas starou klasikou, pri ktorej je pomer ceny a kvality viac než dobrý. Táto posteľ vždy bola a vždy aj bude bezkonkurenčne nadčasová. Springbox ponúka prvotriedny komfort spania s dvoma pružinami umiestnenými na sebe. Pozostáva z dvoch matracov – vyberiete si jeden a pod ním je spodný začalúnený diel, kde je ďalšia pružina.

A čo matrac?

To, aký matrac si vyberiete, úzko súvisí aj s tým, akú posteľ si plánujete kúpiť. Ideálne je zadovážiť si v jednom obchode všetko naraz – rám postele, rošty aj matrace – a nechať si pri tom poradiť od odborníka. Nie na každú posteľ sa totiž hodí každý matrac.

Rada nad zlato

Dôležité je dbať aj na rozmery postele. Minimálna šírka pre jednotlivca by mala byť 80 centimetrov. Platí, že čím je posteľ širšia, tým pohodlnejšie sa na nej spí. Pozor by ste si mali dať rovnako aj na výšku postele. Spolu s matracom by mala dosahovať približne 45 až
55 centimetrov.