Ako vybrať kvalitný matrac do detskej postieľky?

Príchod malého človiečika do rodiny je udalosť, ktorá sa nezaobíde bez množstva emócií a ktorá taktiež stojí nemálo peňazí. Niekde sa šetriť dá a je to rozumné, no inde sa to nevypláca.

Detská postieľka nie je len miesto, kde malý človiečik trávi na začiatku života väčšinu času, je to priestor, ktorý zároveň významne vplýva na jeho spokojnosť a zdravý vývoj. Jej výberu treba preto venovať primeranú pozornosť.

Samotná postieľka môže mať aj desiatky rokov, môže byť zdedená, darovaná alebo z druhej ruky, lebo podstatný je detský matrac do postieľky. Detské matrace ovplyvňujú kvalitu spánku detí, čo je pre mamy určite nezanedbateľná vec, ale aj správny vývoj chrbtice, preto by mali byť vyrobené z tých najkvalitnejších a hlavne prírodných materiálov.

Ktorý je lepší?

Nedajte sa pomýliť, najkvalitnejšie materiály neznamenajú prehnane vysoké ceny a investícia niekoľkých desiatok eur do kvalitného a zdravého spánku sa určite zvládnuť dá. Ako si však v spleti toľkých matracových možností vybrať?

Jedno zo zásadných pravidiel znie: tvrdší je lepší ako mäkší. Mäkký matrac je absolútne nevhodný, pretože nie je pre malé telíčko dostatočnou oporou. Nemusí byť veľmi vysoký, vhodnejšia je stredná hrúbka. Pozostávať môže z latexu, gumokokosu alebo z komfortnej peny. Aj keď sa rodičom môže zdať, že tvrdší matrac je nepohodlný, netreba sa nechať pomýliť, určite je bezpečnejší a zdraviu prospešnejší.

Treba dávať prednosť takým, ktoré okrem vynikajúcich ortopedických vlastností zabraňujú aj prežívaniu roztočov či plesní, a preto najlepšie zodpovedajú nárokom na zdravý spánok detí. Doprajte svojim ratolestiam kvalitný detský matrac, ktorý nájdete aj u nás v Albero nábytok.

Ochrana matraca

Detský matrac by mal mať snímateľný poťah, ktorý sa dá vyprať aj doma v práčke. Navyše je vhodné matrac obaliť nepriepustným chráničom, ktorý zabraňuje prenikaniu tekutín do jeho jadra. Možnosť oprať poťah matraca je výraznou pomocou v boji s baktériami a mikroorganizmami. Už len pekné obliečky a anjelikovi sa bude spať ako v rozprávke. ?