Ako byť fit bez sebazaprenia

Vďaka novoročným predsavzatiam sa v januári každoročne zapĺňajú parkovacie miestá pred fitnescentrami a obsluhy s rýchlym občerstvením zívajú prázdnotou. Ľudia demonštratívne zahadzujú škatuľky od cigariet do odpadkových košov, a ulice sú plné odhodlancov, ktorí “cvičia trikrát do týždňa”, “skoncovali s pečivom” alebo “začínajú odznova”.

Ako dlho ošiaľ predsavzatí vydrží, zavisí na odhodlaní daného človeka, ale povedzme si pravdu, väčšina po krátkom čase rýchlo podľahne nástrahám obľúbených zlozvykov.
Na Nový rok je totiž ľahké uveriť, že byť zdravý a fit možno dosiahnuť mávnutím čarovného prútika. A aj, keď veľmi dobre vieme, že jedným zo základných pravidiel je vydržať a ostať trpezlivý, sú spôsoby ako si dopomôcť.

Byť fit totiž neznamená automaticky schudnúť niekoľko kíl za pár dní alebo nechať si narásť bicepsy do obrovských rozmerov. Byť fit znamená cítiť sa dobre vo vlastnom tele. Mať správne držanie tela. Žiť bez bolesti chrbtice, krížov či hlavy.

Ak ste sa rozhodli, že rok 2015 sa bude niesť v tomto štýle a do svojho denného harmonogramu ste zaradili pohyb a zdravé stravovanie, dolaďte detaily. Mnohé vás nebudú stáť veľa sebazaprenia a pritom vedia výrazne pomôcť priblížiť sa k cieľu. Ponúkame hneď niekoľko príkladov dostupných v Nábytku Albero:

1. Chrbát je základ

Priznajte sa, koľkí z vás sedíte kancelárii pred počítačom minimálne osem hodín denne. V dnešnej dobe to nie je nič neobvyklé a preto by mala byť kancelárska stolička pre vás ako ušitá. Väčšina stoličiek ponúka individuálne nastavenie, polohovanie, rozličné tvary sedáku aj špeciálne operadlá na hlavu. Skúste napríklad stoličku s patentovaným body-balance-tec-kĺbom, ktorý udržuje vašu chrbticu v rovnováhe. Váš chrbát je alfou-omegou konštrukcie tela a je potrebné sa o neho starať.

2. V zdravom spánku zdravý duch

Ráno vstávata s kruhami pod očami a večer nie a nie zaspať?

Môže byť za tým stres ale aj nevhodný vankúš, ktorý vie spôsobiť bolesti krku či hlavy. Východiskom z tejto situácie, ktorá výrazne vplýva na váš každodenný život sú anatomicky tvarované vankúše. Zabezpečujú totiž rovnomernú podporu krčnej chrbtice a príjemný spánok. Individuálne prispôsobenie výšky vankúša je možné pomocou odnímateľnej latexovej platne.

3. Čas na relax

Ak vás spĺňanie predsavzatí vyčerpáva, netreba zabúdať ani na relax! Ten je pre náš život veľmi dôležitý a vychutnať si ho môžete aj na špeciálnych sedačkách. Tak jemne zakloňte hlavu, uvoľnite sa a nestresujte sa, keď sa vám niečo nepodarí. Veď novoročné predsavzatia si môžete dať.

OTVÁRACIE HODINY
počas veľkonočných sviatkov


Vážení zákazníci,
v termíne 29.3. – 1.4. 2024 počas sviatkov budeme mať ZATVORENÉ.

Tešíme sa na vás opäť 2.4. 2024.

Objednávky cez e-shop budeme spracovávať po sviatkoch.

Želáme vám krásnu Veľkú noc.